Packningstips – Packa rätt inför flyttningen

Packa rätt om ni packar själv!

Bland det viktigaste när man packar själv är att packa rätt i flyttlådor av standardstorlek. En storlek på lådorna underlättar snabb hantering, varianter som mindre boklådor behövs inte. Ofta lånar flyttfirmorna ut kartonger gratis eller mot en mindre kostnad. Måste ni köpa flyttlådor, så tänk på att köp lådor med dubbla lager wellpapp.

Packar ni ordentligt så går flytten mycket fortare och smidigare! Glöm inte att märka upp lådorna ordentligt så att flyttgubbarna vet var de ska ställa dem.

Huvudregel vid packning

Allt som går att packa i en flyttlåda SKA packas i en flyttlåda.

Att packa böcker och annat tungt

Den allmänna rekommendationen är att inte packa flyttlådor fulla med böcker eller annat tungt. Packa halva flyttlådan eller två tredjedelar med tunga saker och fyll upp med linne, kläder eller kuddar. Det är dock viktigt att kartonger fylls, annars blir de instabila när de staplas på varandra.

Packning av porslin och annat ömtåligt

Allt ömtåligt ska slås in i tidningspapper, makulatur eller silkespapper. Det får inte vara några spänningar i flyttlådan, då riskerar ni att saker går sönder. Tidningspapper kan svärta ner sakerna som slås in och är därför inte optimalt. Silkespapper är lite dyrare än makulatur och skyddar i regel lite sämre. Det är lättast att packa rätt med makulatur och det brukar vara det som rekommenderas. Hör med er flyttfirma om de säljer makulatur.

Packa rätt

Saker ni absolut inte ska göra!

  • Packa INTE i papperspåsar (eller plastpåsar för den delen), det är bland det värsta flyttgubbarna vet!
  • Packa INTE hårda eller tunga saker i säckar.
  • Stapla INTE tunga flyttlådor på lådor med porslin och annat ömtåligt.

Övrigt att tänka på vid packning

Tänk på att fråga flyttfirman om de har några speciella instruktioner om hur era saker ska packas. Ju längre ni flyttar desto viktigare är det att packa rätt. Ska ni flytta väldigt långt kan vissa möbler behöva emballeras.

Lämna en kommentar